כל אחד רשאי להגיש בקשה לרישום של פטנט שהוא המציא. במידה והפטנט תואם את הקריטריונים ואכן מביא עמו בשורה של חדשנות – תקבלו עליו בעלות בהתאם לחוק הפטנטים. רישום פטנטים בישראל קובע לכם זכויות על הפטנט בישראל בלבד. אם תרצו להבטיח זכויות על הפטנט במדינות נוספות יהיה עליכם להגיש בקשת רישום בכל אחת מהן. חשוב לציין שחוקי הפטנטים אינם זהים בכלל העולם. יש לכל מדינה חוקי פטנטים משלה. גם תעריפי אגרות ברישום פטנטים אינם אחידים.
החוק אינו קובע חובה לפנות אל עורך פטנטים או ללוות את התהליך עם עורך דין פטנטים, אך רוב היזמים בוחרים לעשות זאת. ליווי והכוונה של איש מקצוע חוסכים לא מעט זמן וכסף. הניסוח הנכון של הדברים מעלה את הסיכויים שלכם לקבלת תשובה חיובית. נציין שהתשלום בעבור ליווי מקצועי אינו מבטל תשלומי אגרה או מזכה אתכם בהנחה.
מידע אודות תעריפי אגרות ברישום פטנטים תמצאו אונליין באתר של רשם הפטנטים. כאמור, ליווי מקצוע כרוך בתשלום נוסף וכדאי לבחור בו. רישום לא מקצועי של פטנטים עלול לגרור אחריו הוצאות גבוהות ולהסתיים בתשובה שלילית. ישנם מקרים בהם הגשה לא נכונה של פטנט אינה ניתנת לתיקון. עלויות של רישום פטנטים יחד עם ליווי מקצועי מגיעים לכמה עשרות אלפי שקלים בהליך מינימלי ועד מאות אלפי שקלים בהליך שכולל רישום בכמה מדינות.
חוקי הפטנטים אינם זהים בכל העולם וכך גם תשלומי האגרה. עלויות של רישום פטנטים משתנות בין מדינות ועלינו לבחון את הקריטריונים והמחירים בכל מדינה. את המדינות בהן משתלם לכם להגיש בקשה לרישום פטנט תבחרו בהתאם לשיקולים העסקיים
חיפוש פטנט | רישום פטנט | ניהול תיק פטנטים
ייעוץ ראשוני