פטנט על אפליקציה – איתן יפה

פטנט על אפליקציה – איך עושים את זה נכון?

פטנט על אפליקציה | איתן יפההאפליקציות במכשיר הנייד שלנו הפכו להיות חלק בלתי נפרד מחיי היומיום שלנו. כיום ניתן למצוא אפליקציה כמעט בכל נושא, שהמטרה הראשית שלהן היא כמובן לשדרג את חווית המשתמש. כיום כמעט כל אחד יכול לפתח אפליקציה, במידה ולאותו אדם יש את הידע המקצועי לעשות זאת. אך כיצד תוכלו לשמור פטנט על אפליקציה? האם בכלל קיים דבר כזה? את כל התשובות לשאלות הללו תוכלו למצוא במאמר הבא שנועד במיוחד עבורכם.

מהי אפליקציה?

האפליקציות נכנסו אל חיינו במקביל לכניסתם של מכשירי הפלאפונים החדשים, או כפי שנהוג לכנות אותם בקיצור הסמארטפונים. האפליקציות בכל אחד מהמכשירים הללו הן היישומים שבעזרתם אנו יכולים לתפעל את המכשיר החכם ולהשתמש בו בצורה שתהיה נוחה לנו. כיום ישנו מבחר עצום של אפליקציות כמעט מכל הסוגים, בין אם מדובר על אפליקציות למוזיקה, אפליקציות למשחקים או אפילו אפליקציות לעסקים – הכול נמצא במכשיר החכם שלכם. בכדי שתוכלו להשתמש באפליקציה כזאת או אחרת כל מה שאתם צריכים לעשות זה להוריד את האפליקציה למכשיר הנייד דרך חנות האפליקציות בהתאם לסוג המכשיר שבו אתם משתמשים.

עלויות ותקציב

רק העלות לפיתוח האפליקציה נעה בין 100 אלף ש"ח ויכולה להגיע גם לחצי מליון שקלים. הדבר תלוי בהרבה מרכיבים, כמה האפליקציה מסובכת, וכמה הרעיון גדול לפיתוח.

מלבד פיתוח האפליקציה, תצטרכו תקציב נוסף לשם פיתוח הרעיון. בדיוק כמו תסריטאי.

יש לכם שני אופציות:

  1. לקחת הלוואה או משכנתא – במידה ואין לכם את הכסף הנזיל לפיתוח אפליקציה ייחודיות, תצטרכו לקחת הלוואה או משכנתא. לקחתם משכנתא? ייתכן שתצטרכו ייעוץ משכנתא.
  2. השקעה מכספכם האישי – במידה ויש לכם את הכסף או שיש לכם משקיע, אתם די מסודרים.

רישום אפליקציה כפטנט – מהם השלבים

רישום פטנט הוא אחד מהדברים הראשונים שאתם צריכים לעשות כאשר אתם ניגשים לפתח אפליקציה. לרוב אתם נדרשים לעשות את המהלך הזה מיד לאחר שאתם חושבים על רעיון לאפליקציה שיכולה לייצר לכם הכנסות – בחלק מהמקרים מדובר על הכנסות גבוהות במיוחד. אך כמובן שלרשום פטנט על אפליקציה זה לא דבר קל, ועל מנת שתוכלו לבצע את המשימה בצורה מוצלחת עליכם לפעול בהתאם להנחיות הבאות:

שלב ראשון: השלב הראשון שאתם נדרשים לעשות הוא לבחון את הרעיון שלכם. עליכם להבין האם הרעיון שלכם מספיק מקורי על מנת שתוכלו להוציא ממנו את המקסימום ותוכלו לגרום למשתמשים אחרים להשתמש בו. בנוסף לכך אתם צריכים לוודא האם קיימות אפליקציות דומות או אפילו אפליקציות זהות.

שלב שני: השלב השני יצריך מכם לבדוק האם יש פטנט על אפליקציה או על רעיון דומה לרעיון שלכם. על מנת שתוכלו לרשום פטנט עליכם להביא רעיון ייחודי, ואם קיים פטנט זהה לפטנט שלכם לא תוכלו לרשום אותו על שמכם.

שלב שלישי: השלב השלישי הוא גם השלב האחרון, בשלב הזה אתם בעצם מגישים באופן מעשי את הבקשה לרישום פטנט. כמובן שהגשת הבקשה כרוכה בתשלום כספי. אם מסיבה כזאת או אחרת אינכם רוצים לרשום את הפטנט על שמכם באופן קבוע תוכלו להגיש בקשת פרוביז'נל שהיא בעצם רישום של פטנט באופן זמני.

מהם הסכנות במידה ולא רושמים את האפליקציה במאגר הפטנטים?

בעידן שבו כל אדם מן השורה יכול לפתח אפליקציה ישנו סיכון אדיר בכך שלא תרשמו את האפליקציה שלכם במאגר הפטנטים. אי רישום של האפליקציה במאגר הפטנטים משמעותה שאין לכם שום בעלות על הרעיון שעליו מתבססת האפליקציה שלכם, וכל אדם אחר יכול לפתח אפליקציה זהה או דומה לאפליקציה שלכם – אפילו אם היא נשענת על אותו הרעיון.

יתרה מכך, אם אדם אחר ירשום את האפליקציה שלו שזהה לאפליקציה שלכם במאגר הפטנטים, אתם תצטרכו להסיר את האפליקציה שלכם מכיוון שהיא פוגעת בזכויות יוצרים. שמעתם נכון! גם אם אתם אלה שחשבתם על הרעיון ואתם פיתחתם ראשונים את האפליקציה שלכם, אם היא לא רשומה במאגר הפטנטים אין לכם שום זכות עליה או על הרעיון שלה. מהסיבה הזאת אסור לכם לקחת סיכונים ואתם חייבים לרשום את האפליקציה במאגר הפטנטים.

צרו קשר

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם או חייגו עכשיו 052-5017356
כלל הפרויקטים | משרד איתן יפה לרישום פטנט

חיפוש פטנט | רישום פטנט | ניהול תיק פטנטים

צרו איתנו קשר

ייעוץ ראשוני

השאירו פרטים
ואחזור אליכם בהקדם