הגנה פטנטית בתחום הדיאגנוסטיקה הרפואיתאם יש ברשותכם רעיון שתואם את הקריטריונים לרישום פטנט רפואי כדאי למהר להניע את התהליך. רישום פטנטים הוא הליך מורכב וממושך. ככל שתצאו לדרך מוקדם יותר כך תגדילו את הסיכויים להשלמה מהירה של התהליך. הגנה פטנטית בתחום הידאגנוסטיקה הרפואית מחייבת אתכם בעמידה בקריטריונים הקבועים בחוק. על הפטנט להיות שימושי, חדשני ובעל אופי המצאתי.

שיטות טיפול בבני אדם כפטנט

החוק במדינת ישראל אינו מאפשר רישום של שיטות טיפול בגוף כפטנט. הסיבה לכך היא מניעת מצב בו אדם כלשהו אינו מקבל את הטיפול הרפואי הטוב ביותר. שיקולים עסקיים לא יגבילו שימוש בטכניקות טיפול שמסוגלות לשפר את המצב הרפואי. חשוב לציין שחוקי הפטנטים אינם אחידים בכל העולם. בניגוד לישראל, ארצות הברית דווקא כן מאשרת רישום שיטות טיפול כפטנט. פרקטיקת הפטנטים האירופית, אשר בעלת השפעה רבה בעולם הפטנטים, הכריעה גם בעד הגבלה על רישום פטנטים לגבי שיטות טיפול בבני אדם ובעלי חיים.

הגנה פטנטית בתחום הידאגנוסטיקה הרפואית בישראל מתאפשרת כאשר עומד על הפרק פטנט שמתבסס על מערכת טיפול שכוללת שימוש במכשור. מכשירים רפואיים נרשמים כפטנטים מזה שנים רבות. תחום הדיאגנוסטיקה מאפשר גם כן רישום של פטנטים בישראל היות והעבודה על הדגימה אינה מהווה עבודה על איבר חי. הדגימה שנלקחת מהגוף לטובת דיאגנוסטיקה אינה מוחזרת אליו. החוק אינו קובע באופן חד משמעי הגנה פטנטית בתחום הידאגנוסטיקה הרפואית כך שכדאי לפנות אל יועץ פטנטים מוסמך מוקדם ככל האפשר.

איך מתחילים?

על מנת להגן על הזכויות שלכם הקפידו שלא לחשוף מידע אודות הפטנט שלכם מול עמיתים לעבודה או כל אדם אחר. תאמו בהקדם פגישה עם יועץ פטנטים וקבלו ממנו מידע אודות אפשרויות הפעולה. עורך הפטנטים יידע להעריך את סיכויי ההצלחה ואת פוטנציאל להגנה על ההמצאה. במידה ותחליטו להתקדם לקראת רישום של הפטנט הליווי המקצועי יכלול עריכה של בקשת הרישום, טיפול מקצועי בבחינות של רשם הפטנטים, מענה לשאלות ואף תמיכה בפיתוח אבטיפוס.

מה צריך לעשות בשביל להגן על פטנט?

חוק הפטנטים בישראל ובשאר מדינות העולם נועד להגן על מפתחים וממציאים. רישום של פטנט מעניק לכם זכות בלעדית על ההמצאה שלכם למשך 20 שנה. על מנת לזכות בהגנת חוק הפטנטים על ההמצאה להיות חדשה, מועילה, ניתנת לשימוש ומוחשית. ניתן לרשום כפטנטים מוצרים טכנולוגיים וגם תהליכים טכנולוגיים.

הצעד הראשון בדרך לרישום פטנט חדש מתחיל בסקירת שוק יסודית. יש לוודא שלא קיים כבר פטנט דומה או שאין פטנט זהה בתהליכי רישום. עורכי פטנטים מבצעים לרוב את הבדיקה וקובעים בהתאם את עתיד המשך הפיתוח. נדגיש שוב את החשיבות הרבה שיש לשמירה על חשאיות והימנעות מפרסום מידע לא הכרחי. נקפיד להגיש את בקשת רישום הפטנט טרם הצגתו בפני משקיעים ישראלים או זרים. כדאי להתייעץ עם יועץ הפטנטים בכל שלב ולוודא מולו שפרסום המידע אינו עלול לפגוע ברישום העתידי.

חיפוש פטנט | רישום פטנט | ניהול תיק פטנטים

צרו איתנו קשר

ייעוץ ראשוני

השאירו פרטים
ואחזור אליכם בהקדם