כיצד לרשום פטנט – הנושא של רישום פטנטים הוא נושא חוקי לכל דבר וענין. בכל מדינה ישנם החוקים הספציפיים שלה ולמעשה אם נבקש לרשום פטנט במספר מדינות במקביל, יהיה עלינו לעבור פרוצדורה שונה בכל אחת מאותן המדינות.
בכל זאת ישנן אמנות אשר עליהן חתמו מרבית המדינות ולמעשה הן משותפות לכולן. לדוגמא קיימת אמנה אשר עליה הסכימו כולם כי אפשר לקבל הגנה על פטנט, החל מהתאריך הראשון בו הגישו את הפטנט לראשונה.
אמנת פריז –
ישנה אמנה מוכרת מאוד והיא אמנת פריז. אמנת פריז היא אמנה אשר מגדירה שאם הגשנו בקשה לפטנט לדוגמא לרשם הפטנטים הישראלי ועשינו את הפעולות הנדרשות לפני שחלפו שנים עשר חודשים, אז בכל מדינה שחתומה על אמנת פריז, תאריך הבכורה שיתקבל יהיה של היום אשר בו הגשנו את הבקשה לפטנט לראשונה.
רשימה ארוכה של תנאים ניצבת בפני כל מי שרוצה להגיש פטנט ולרשום אותו על שמו אך למרות שמדובר אולי בפרוצדורה ארוכה מידי וברשימה כבדה, עדיין שווה לעבור את כל ההליך בצורה מסודרת ובאופן כזה להגיע למטרה כאשר הפטנט אכן יהיה רשום על שמו של ממציא הפטנט.
למה צריך פטנטים?
למה בעצם מתייחס החוק לכל הנושא של הפטנטים ברצינות כזו והיא משקיעה בהם משאבים רבים ויקרים כל כך? כאן חשוב לדעת כי כל מדינה תקנית מנסה לסייע לאזרחיה ולתמוך בכל מה שקשור ליזמות עסקית. המצאה של פטנט מהווה בהחלט אמצעי שעשוי להוביל אמצעי טוב להתפרנס. כאשר ממציא הפטנט ייהנה מהמטרייה של רשם הפטנטים, הוא לא יהיה חשוף לגניבת זכויות על המוצר אותו הוא המציא או על העתקות וחיקויים זולים וכך הוא יוכל להתפרנס בכבוד.
עליתם על פטנט מוצלח, מה עושים עם זה הלאה?
אחרי שהבנו כי מדור בפרוצדורה וגם הבנו כי המדינות תומכות בהמצאות שלנו, אנחנו צריכים ללמוד מה עלינו לעשות כאשר אנחנו עומדים בפני פטנט חדש אותו המצאנו ואנחנו רוצים להציג אותו לעולם הגדול.
אז לפני הכול חשוב לבדוק ולוודא כי אכן מדובר במוצר חדש שעדיין לא היה כמותו והוא אכן נטו המצאה שלנו. לא פעם מתברר כי רבים וטובים כבר חשבו על ההמצאה הזו ואף עבדו עליה, הכינו אותה, שווקו אתה ולמרבה הפלא רשמו אותה כבר כפטנט רשום. במקרים כאלה, בררו כי אין כל טעם או תועלת ברישום של הפטנט החדש שלנו.
לאחר שמתברר כי אכן מדור בפטנט רשום שלנו אנחנו יכולים להתקדם עם זה גם הלאה ולהתחיל בכל הפרוצדורה של רישום הפטנט על שמנו.
התהליך עשוי לארוך זמן רב ולא פעם נדמה כי הרישום המיוחל כבר לא יקרה. אך בסופו של תהליך זה קורה והממציא זוכה לכל ההגנות ולכל הזכויות כאשר ההמצאה נרשמת על שמו.