פוסט זה מתייחס לשאלות רבות החוזרות על עצמן במפגשים רבים שאני מקיים עם יזמים הנמצאים בשלבים הראשונים של גיבוש ופיתוח ההמצאה שלהם.
שאלה ראשונה שעולה היא איך אפשר לדעת האם הרעיון כבר קיים? שאלה אשר טומנת בחובה פוטנציאל לשני אספקטים בלתי תלויים.
אספקט ראשון אשר יזם לרוב ירצה לברר הוא האם הרעיון שלו חדש ולא התפרסם קודם לכן ולפיכך יש סיכוי לרשום לגביו פטנט.
אספק שני אשר יתכן וגם חשוב ליזם להבין הוא האם מוצר אשר מבוסס על הרעיון החדש שהגה עלול להפר פטנט קיים של מישהו אחר.
התשובה לסוגיות מעלה יכולה לעיתים להיות חיובית לגבי שתי השאלות – עובדה אשר בתחילת דרכי בתקופת ההתמחות כעורך פטנטים היוותה עבורי הפתעה. איך יתכן ויש בידי רעיון חדש ומקורי אשר כשיר להגנה פטנטית אולם יחד עם זאת כזה אשר יפר פטנט שכבר קיים? בפוסט קודם בשם ה"פרדוקס" התייחסתי לנושא זה.
לרוב, יזם בתחילת דרכו יעסוק תחילה בשאלה הראשונה, קרי האם יש סיכוי לרשום פטנט לגבי הרעיון שברשותו. בכדי לענות על שאלה זו היזם עצמו יכול לבצע תחילה חיפוש אינטרנטי בעזרת מילות מפתח המאפיינות את ההמצאה. לעיתים, עיון בקטגוריה של תמונות העולות בעקבות שאילתת החיפוש, מהווה דרך יעילה לזהות האם יש כבר רעיונות דומים.
אם לא מוצאים בחיפוש הראשוני משהו רלוונטי – מומלץ לבצע חיפוש יותר מקצועי. חיפוש כזה הוא אחד מהשירותים הניתנים ע"י המשרד (ראו "חיפוש פטנט").
לאחר שמסתמן שהרעיון הוא כשיר להגנה פטנטית עולה השאלה מתי להיכנס לעריכה ורישום של בקשה לפטנט לגבי ההמצאה. העיקרון שעליו חשוב להקפיד הוא לכל המאוחר לרשום ולהגיש בקשה לפטנט לפני חשיפה פומבית של הרעיון.
המשרד מציע שירות זה ללקוחותיו ("רישום פטנטים") ומלווה את לקוחותיו באופן אישי ומקצועי בכל השלבים של הרישום, כולל בהגשות השונות של הבקשה בהמשך הדרך בטריטוריות השונות שבהם רוצים לקבל הגנה פטנטית להמצאה.
הניסיון העשיר שנצבר במשרד מאפשר לגבש אסטרטגיות הגשה וטיפול ברישום של בקשות לפטנט הלוקחות בחשבון את עלויות הרישום של פטנט אשר יכולות להאמיר.
דוגמא לאסטרטגיה שבה ניתן לבחור מודגמת בפוסט הבא המציג אין ניתן לארוז ברישום של בקשה אחת לפטנט גם היבטים פונקציונליים המתאימים להגשה פטנטית וגם היבטים עיצוביים המתאימים להגשה של מדגם הנועד להגן על העיצוב של החפץ או המוצר של בעלי הבקשה.