כאשר מתקבלת החלטה לבחון האם ניתן לקבל הגנה פטנטית עבור המצאה חדשה שהיא מוצר או תהליך טכנולוגי, מומלץ לבצע את השלבים הבאים.
בחירת עורך פטנטים
שלב ראשון הוא בבחירת עורך פטנטים שבו ניתן יהיה להיעזר בכדי לבחון האם ההמצאה מתאימה ונראית כשירה להגנה פטנטית. באתר של רשות הפטנטים מצוי פנקס עורכי הפטנטים שבו רשימה של עורכי הפטנטים עם רישיון בישראל. בבחירת עורך הפטנטים חשוב לוודא שהוא בעל ניסיון רלוונטי בתחום ההמצאה ובטיפול בבקשות לפטנט מול משרדי הפטנטים בעולם.
חיפוש פטנטים
בעזרת עורך הפטנטים מומץ כשלב ראשון לבצע חיפוש בכדי לבחון האם ההמצאה המוצעת חדשה ומכילה התקדמות המצאתית ובכך נראית על פניה ככשירה לפטנט. עדיף שאת החיפוש יבצעו מידענים מיקצועיים אשר זה תחום מומחיותם. המשרד מציעה ללקוחותיו גם שירות של חיפושי פטנטים אשר מבוצעים תוך שיתוף פעולה עם מידענים מיקצועיים.
חוות דעת לגבי פטנטביליות
חשוב שעל תוצאות החיפוש יעבור עורך פטנטים בכדי להעריך את הסיכוי לקבל פטנט. בשלב זה חשוב לתת את הדעת ככל שניתן לגבי ההבדלים בין ההמצאה מוצעת לפרסומים שעלו בחיפוש ואילו אפקטים או יתרונות יש במאפיינים אלה אשר מבדלים את ההמצאה.
עריכת בקשה לפטנט
לאחר שהתקבלה החלטה לכתוב בקשה לפטנט, חשוב להעביר לידי עורך הפטנטים מידע מפורט ככל שניתן לגבי דרכי המימוש השונים של ההמצאה, כלל איורים וסקיצות. ככל שהמידע בידי עורך הפטנטים מקיף יותר הוא יוכל לערוך את הבקשה לפטנט כך שתגן בצורה מיטבית על ההמצאה. המשרד מציע שירותי עריכה של בקשה לפטנטים תוך הסתמכות על הניסיון הבינלאומי שנרכש על ידי בעלי המשרד בעבודה מול לקוחות בינלאומיים.
הגשה של בקשה לפטנט
הגנה פטנטית היא טריטוריאלית ולכן בכדי להגן על המצאה במספר מדינות יש לבצע הגשות בכל אותן מדינות. תחת אמנת פריז ניתן להגיש בקשה ראשונית במדינה ראשונה ואז תוך שנה להגיש את אותה בקשה במדינות הנוספות תוך הישענות לדין קדימה על ההגשה הראשונית.