מהו חוק הפטנטים?

?יש לכם רעיון חדשני ואתם רוצים להגן עליו

המצאה של פטנט אינה דבר של מה בכך. מעבר לחדשנות ולרעיון שאף אחד עדיין לא חשב עליו – מדובר בתהליך משפטי קשוח ומפוקח, שכן יש משמעות עצומה לרעיון או מחשבה שבאמת מתבררים כפטנט בשלב מאוחר יותר. ייתכן שמדובר ברעיון שיש בו כדי להקל על סבלם של חולים או מטופלים, ייתכן שהרעיון יביא לפריצת דרך מדעית ובהחלט יכול להיות שיהיה מדובר בפעולה שתביא איתה הקלה קהילתית גדולה.

חשוב מאד לדעת שהדרך מהבעת הרעיון בקול רם ועד להפיכתו לפטנט רשום ומסודר ארוכה מאד ויש בה לא מעט שלבים שרובם ככולם עוסקים דווקא בפן המשפטי של התהליך – וידוא שאכן מעולם לא נהגה רעיון דומה (לא בארץ ולא בשום מדינה מתקדמת אחרת) ופירוט מדויק ומדוקדק של מה הרעיון כולל ובאיזו מתכונת יש כוונה או רצון להוציא אותו אל הפועל. לשם כך קיימים משרדים משפטיים שמציעים שירות של בדיקה ורישום פטנטים והם עושים זאת בכפוף לחוק הפטנטים בישראל.

מה זה אומר תהליך של רישום פטנט?

יש יזמים שחשוב להם להשקיע מחשבה בנושא זה או אחר על מנת למצוא את הרעיון שעדיין אף אחד לא חשב עליו – פרוצדורה רפואית שתחסוך זמן, כסף או חוסר נוחות מצד המטופלים, שיטת לימוד או חינוך שתתאים מאד למערכת החינוך ולבתי הספר, מוצר ייחודי שלא קיים כיום ויביא איתו הרבה נוחות וחדשנות ועוד. במקרים לא מעטים מדובר במחשבות שכבר הועלו ומסיבות שונות ירדו מסדר היום (חוסר עניין ציבורי או מסקנה בדבר חוסר כדאיות כלכלי) או שיהיה מדובר ברעיונות שכבר נהגו ונזקפו לטובתו של מי שהגה אותם קודם. אין זה סוד שיזמים רבים עוסקים בעולם היזמות על מנת לחשוב מחוץ לקופסה, להציע את הרעיון המבריק הבא וליהנות מהקרדיט שיקבלו (וכמובן שייתכן שיהיה מדובר גם בכסף).

כאשר מדברים על רישום פטנט מדברים על התהליך הארוך שכולל את כל השלבים, הבדיקות, הווידוא ולבסוף – הרישום הלכה למעשה. חוק הפטנטים הישראלי מפרט באופן מפורש וברור את ההגדרות המשפטיות להיתכנותו של פטנט, את דרך הבדיקה אודות המחשבה עליו קודם לכן, את אופן הגשת הבקשה לרישום פטנט ואילו בדיקות יבוצעו בדרך לאישור או דחיית הבקשה וכמובן דרך אילו אנשי מקצוע אפשר ומומלץ לעשות זאת. מכיוון שמדובר גם בעניין של יזמות שתופס הרבה מהשיח הציבורי והתעסוקתי כיום וגם יכול להיות כרוך בהרבה מאד כסף – הרי שנדרשת התערבות של משרד המשפטים ואכן זו הסיבה שרשות הפטנטים הישראלית מהווה זרוע של משרד המשפטים.

אל מי פונים כדי לברר אודות תהליך הרישום של פטנט חדש?

כאמור – ישנו תת תחום בעולם המשפטים ומינהל העסקים  שכל עניינו הוא שמירה על קניין רוחני ולפני כן – בהגדרת הקניין הרוחני. בדיקות מעמיקות ומפורטות יבוצעו לפני שפטנט זה או אחר יירשם ככזה, שכן אם יתברר שיש איזשהו עניין שלילי מתחת לפני השטח – ישנו סיכון של תביעות או הפרת זכויות יוצרים. בדיוק על מנת להכריע האם כן או לא מדובר בפטנט – יעסקו בתהליך עורכי פטנטים מוסמכים שזה תחום ההתמחות שלהם וברוב המקרים – זה יהיה תחום ההתמחות והעיסוק העיקרי שלהם.

עורכי פטנטים מנוסים שביצעו יותר מפעם אחת את התהליך של רישום פטנטים יוכלו לסייע לכל לקוח שפונה אליהם עם מחשבה או רעיון ולכוון אותו – האם הרעיון שלו עשוי להתברר כמוצלח ומעניין או שמא מדובר בנושא שיתגלה שאין בו עניין או כדאיות המונית. הם אלה שמכירים את התחום על בוריו ומתעדכנים מעת לעת אודות חדשות שמתרחשות בתחום.

צרו קשר

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם או חייגו עכשיו 052-5017356
כלל הפרויקטים | משרד איתן יפה לרישום פטנט

חיפוש פטנט | רישום פטנט | ניהול תיק פטנטים

צרו איתנו קשר

ייעוץ ראשוני

השאירו פרטים
ואחזור אליכם בהקדם