Prior Art & Prior Right
במרבית פרקטיקות הפטנטים בעולם בקשה לפטנט נשמרת בסודיות ממועד הגשתה ועד פרסומה. לכן, תוכן של בקשה לפטנט לפני פרסומה לא מהווה חלק ממצב הידע בתחום (Prior Art) מתוקף כך שלא התפרסמה ברבים. עובדה זו מייצרת פוטנציאל לקונפליקט עם בקשות לפטנט מאוחרות יותר לגבי אותה המצאה. במקרה של קונפליקט כזה, פרקטיקת הפטנטים האירופאית והאמריקאית, לדוגמא, מתייחסות לכל תוכן הבקשה היותר מוקדמת כ-Prior Right.
כפילות הגנה פטנטית, ז"א קיבול שני פטנטים עוקבים לאותה המצאה, נמנעת על ידי כך שהבקשה היותר מוקדמת נלקחת בחשבון בבחינת הפטנטביליות של הבקשה היותר מאוחרת.
לפחות באירופה היו שתי גישות רווחות לבצע זאת: גישת ה'תביעה המוקדמת' וגישת ה'תכולה המלאה'.
בגישת ה'תביעה המוקדמת' רק התביעות של הבקשה המוקדמת נלקחות בחשבון, כאשר התביעות של הבקשה המאוחרת לא יכולות לחפוף לאילו של הבקשה המוקדמת. בגישת ה'תכולה המלאה', התוכן המלא של הבקשה המוקדמת (לא רק התביעות) נלקחות בחשבון כמצב הידע אל מול התביעות של הבקשה המאוחרת.
בשוויצריה וליכטנשטיין לדוגמא גישת ה'תביעה המוקדמת' הייתה בתוקף עד שנת 2008. בישראל גישת ה'תביעה המוקדמת' עדיין בתוקף, בין היתר, תחת ס' 9 ו-19 לחוק הפטנטים.
תחת ס' A54(3) של אמנת הפטנטים האירופאית בחרו בגישת ה'תכולה המלאה' שבה כל תוכן הבקשה נלקח בחשבון כמצב הידע בתחום מיום ההגשה או מתאריך דין הקדימה של הבקשה. האפקט היחסית יותר נוקשה של גישה זו (ביחס לגישת ה'תביעה המוקדמת') מותן באירופה על ידי הגבלת יישומו רק לבחינת החדשנות (novelty) של הבקשה המאוחרת יותר אולם לא לבחינת התקדמות ההמצאתית (inventive-step).
בארה"ב תחת ס' 102-E לחוק הפטנטים האמריקאי, לעומת זאת, הגישה של ה'תכולה המלאה' נבחרה – אולם בשונה מאירופה – פרסומים מסוג זה יכולים לשמש נגד החדשנות (Novelty) וגם נגד ההתקדמות ההמצאתית (Inventive Step) של התביעות בבקשה היותר מאוחרת.