עיסוקו של עורך פטנטים הוא בהגנה על המצאותיהם של אחרים.
עורך פטנטים חייב להבין לעומק את תהליכי הפיתוח עליהם הוא מגן – ולכן חיוני שיהיה בעל עבר מקצועי בצד המתרס שבו הממציאים אשר עבורם הוא רושם פטנטים.
ניסיוני המקצועי כמהנדס פיתוח החל בחברת הזנק אשר המציאה סורק תלת מימד. הסורק התבסס על טכנולוגיות של עיבוד תמונה בכדי לשחזר גופים בתלת מימד בדיוקים של מיקרונים.
בעבודה ראשונה זו צברתי ניסיון רב ראשית כשותף לפיתוח הסורק משלביו הראשוניים ועד לעבודה מול הלקוחות הראשונים ביפן שם עברתי להתגורר למשך מספר שנים.
בתהליכי פיתוח ומחקר חשוב ליזום ניסויים הבאים לאושש או להפריך פתרון אשר נבחן למוצר אותו מפתחים. את תוצאות הניסוי אז יש לבחון ביסודיות ובזהירות בפרט אם הם מצביעים על תוצאות מפתיעות לטובה או לרעה לגבי הפתרון הנבדק.
במאה השבע-עשרה, אחת התגליות של ניוטון הייתה שאור לבן העובר דרך מנסרה מתפצל לצבעי הספקטרום הנראה. בראשית המאה התשע-עשרה, האסטרונום הבריטי ויליאם הרשל בגאוניות רבה חשב לבדוק האם לצבעי הספקטרום הנראה של האור יש טמפרטורות שונות.
הוא השתמש במדחום כדי למדוד את הצבעים השונים של הספקטרום וכביקורת לניסוי הוא מיקם מדחום נוסף מחוץ לאור הנראה בסמוך לצבע האדום. הציפייה שלו הייתה שמדחום הביקורת ימדוד את טמפרטורת החדר – אולם להפתעתו הטמפרטורה של המדחום הרקיע שחקים.
תוצאות ניסוי זה הביאו לגילוי של הספקטרום האינפרה-אדום – אולם הניסיון מלמד שתוצאות בלתי צפויות לעיתים נדחקות הצידה כבלתי אמינות בטענות שונות, כגון שהניסוי לא בוצע בצורה מוקפדת ונכונה.
מקרה שבו תוצאות ניסוי שבצעתי נדחקו ראשית הצידה כשגויות אולם בדיעבד התבררו כנכונות – חוויתי בשלבים הראשוניים של פיתוח אותו סורק.
הצעתי לבצע ניסוי שמטרתו לבחון האם שיטת עבודה שנבחרה כדי לסרוק ברצף חלקים גדולים לא פוגעת בדיוקים הנדרשים. לשם כך סרקתי היקף שלם של חבית, כאשר אני חוזר לאזור שבה החלה הסריקה. הציפייה הייתה שהסריקה תציג היקף צילינדרי אשר נסגר כלפי עצמו ברמות הדיוק הנדרשות – אולם להפתעתי מצאתי שרמות הדיוק היו נחותות בסדר גודל.
התגובה שקיבלתי כשהצגתי את התוצאות למנהלי הייתה שככל הנראה עיוותים בחבית אשר התרחשו תוך כדי הניסוי גרמו לעיוותים – וכך תוצאות הניסוי נפסלו כלא מהימנים. פיתוח המוצר המשיך על בסיס פתרון זה שלאחר מכן אכן התברר כבעייתי כפי שנחזה בניסוי והצריך שינויים מורכבים ויקרים באתר הלקוח ביפן.
מסקנה שלקחתי מאותה התנסות היא שעם כל הזהירות הנדרשת, חיוני לבסס הליך פיתוח בפרט בחברות הזנק אשר להם לרוב רק הזדמנות אחת להצליח – על מידע מוצק ככל שניתן המתבסס על אמיתות אמפיריות. הניסיון מלמד שלעיתים הפתרונות שנבחרים הם אלה המוכרים כבר למהנדסים ולאו-דווקא אלה החדשניים אשר יכולים גם להוות כר להגנה פטנטית משמעותית.