פוסט זה סוקר דוגמא לקרבות פטנטים שפורצים מפעם לפעם בין ענקי טכנולוגיה, במקרה זה עימות שהחל בשנת 2010 בין חברת 'אפל' של סטיב ג'ובס וחברת 'HTC' מטאיוון.
במרץ 2010 'אפל' הגישה תביעה כנגד 'HTC' על הפרה של סדרה של פטנטים, ביניהם הפטנט הבא לגבי השיטה הנפוצה לנעילת מסך אשר ניתן לראות במבט מעלה.
פטנט US7,657,849 של חברת 'אפל' בתביעה מס' 1 שלו הגדיר כללית את המונופולין הבא לגבי שיטה לנעילת מכשיר אלקטרוני המכיל מסך מגע:
"שיטה לשליטה על מכשיר אלקטרוני המכיל מסך מגע הכולל: זיהוי של מגע ידני במסך המגע על ידי משתמש כאשר המסך נעול, הזזה של היד לאורך נתיב מוגדר מראש על גבי מסך המגע בכדי לשחרר את הנעילה של המכשיר, כאשר המכשיר עובר למצב לא נעול ומשוחרר באם הנתיב שהוכנס תואם לתמונת פתיחה של המכשיר, ולעומת זאת המכשיר נשאר במצב נעול באם אין התאמה".
חברת 'אפל' בכתב התביעה טענה להפרה של עשרים פטנטים לגבי ממשק משתמש של מכשירי האייפון שלה.
סטיב ג'ובס אז טען ש'אפל' אינה יכולה לעמוד מהצד בעוד היא מזהה מתחרים אשר גונבים את ההמצאות של החברה ולכן הגיע למסקנה שיש לעשות משהו בנדון.
בספטמבר 2011 'HTC' תבעו בחזרה את 'אפל' על הפרה של ארבעה פטנטים שלהם אשר הם רכשו עוד קודם מחברת 'גוגל', תוך שהם טוענים שהם ימשיכו להגן על ההמצאות המוגנות פטנט שלהם כנגד הפרות מצד חברת 'אפל'.
במאי 2012 בית המשפט במדינת דלוור בארה"ב ציווה על הליך גישור בין הצדדים, כאשר בנובמבר 2012 שתי החברות הגיעו להסדר אשר תנאיו לא פורסמו מעולם.
דוגמא זו ממחישה מצב אופייני שפעמים רבות קיים בחברות טכנולוגיה מובילות, אשר צוברות ארסנל של פטנטים כנגד מתחרים פוטנציאליים, מתוך ציפייה שבעיתוי כלשהוא כאשר התנאים העסקיים יבשילו הם יכנסו לקרב טיטנים מול מתחרה משמעותי בכדי להגן על האינטרסים העסקיים שלהם.
יזמים של חברות הזנק המפתחים טכנולוגיה ייחודית, לרוב ישמחו לבצע אקזיט שבו חברת ענק המזהה פוטנציאל עסקי בטכנולוגיה שהם מפתחים, תרכוש את החברה יחד עם הפטנטים שבבעלותה בכדי להעשיר את פורטפוליו הפטנטים שבבעלותה.
קניין רוחני הוא נכס לכל דבר אשר חברות טכנולוגיה, ובפרט חברות הזנק בתחילת דרכם, חשוב שישכילו להפיק בכדי להגן על ההמצאות והחדשנות שהם מייצרים. העלויות הכרוכות בייצור של פורטפוליו קניין רוחני במקרים רבים מתברר עם התפתחות החברה כחיוני בכדי להשיג את מטרות היזמים והצלחת החברה.