היסטורית סין נחשבה כטריטוריה שבה לא מכבדים זכויות קניין רוחני ולכן רבים נטו לא להגיש שם בקשות לפטנט. אולם זה כבר לא המצב כיום וכדאי לחשוב טוב לפני שפוסחים על הגשה במדינה זו.
פוסט זה יתייחס לכמה נקודות בהקשר זה, חלקם כלליים וחלקם ספציפיים לסוגיות שיש לקחת בחשבון בהגשה בסין.
הכלכלה הסינית
הכלכלה הסינית נחשבת כיום לשנייה בגודלה אחרי ארה"ב ובמונחים של תוצר מקומי גולמי לפי שווי כוח קניה לכלכלה הגדולה בעולם.
חדשנות
סין מהווה כיום את המעצמה המאמצת בקצב הגבוהה ביותר חדשנות, יותר מכל מכל מדינה אחרת בעולם. זה קורה כמעט בכל תחום טכנולוגי, החל בהי-טק, רכבים חשמליים ואוטונומיים, תחומים רפואיים וכו. לכן כיום יש לבחון טוב האם סין היא שוק משמעותי שבו כדאי להשקיע בהגנה על המצאות מוגנות פטנט.
פרקטיקה פטנטית
פרקטיקת רישום הפטנטים בחו"ל ובסין בפרט דומה מאוד לזו הנהוגה באירופה. לכן, בבואנו לערוך בקשה לפטנט אשר אמורה להיות מיועדת גם לסין, חשוב שהעריכה של הבקשה תיקח זאת בחשבון בכדי שלא יתברר בסופו של יום שהמונופולין שהתקבל צר ממה שניתן היה לקבל.
עלויות
כאשר מגישים בקשה בסין יש לתרגם את הבקשה לפטנט לסינית, מכיוון שאנגלית (כמו מדינות רבות נוספות: יפן, ברזיל, מקסיקו …) אינה נחשבת כשפה רשמית להגשה. לכן, יש לקחת בחשבון את עלויות התרגום שמייקרות הגשה בסין.
נושא נוסף לקחת בחשבון הוא קיום של אגרות בגין ריבוי תביעות (מעל 10), כאשר בשונה ממדינות נוספות שם יש אגרות כאלה (לדוגמא: אירופה, ארה"ב), בואנו להגיש בסין נניח מתוך בקשת PCT, לא נוכל להימלט מאגרות אלה גם אם נצמצם את מספר התביעות – מכיוון שחישוב האגרה מתייחס למספר התביעות שהיו בבקשת ה-PCT.
מסחר מקוון
בסין ממוקמות פלטפורמות רבות של מסחר מקוון כגון עליבאבא, עלי-אקספרס (וכו). פעמים רבות מוצרים מועתקים המיוצרים בסין מוצאים את דרכם לפלטפורמות מקוונות אלה – ובכדי להסיר הצעות מכירה מפרות אלה – מועיל מאוד קיום קניין רוחני בסין (כגון: סימן מסחר, מדגם, בקשה לפטנט)
באותו הקשר של המסחר
קניין רוחני בקצרה – בדרך כלל מתייחס לפיתוחים לא פיזיים, לדוגמא: תוכנות דיגיטליות, ספרים, ציורים, ובסין ייתכן מאוד שאפילו מסנני פחם פעיל. לסין יש נטייה לזייף מוצרים, קיום של קניין רוחני בישראל לא תספיק. אנו יודעים שסין היא התפאורה המרכזית לזיוף מותגים, ולכן נרצה לקיים סימן מסחרי או קניין רוחני גם בסין.
מעבר מזרחה
במזרח ובפרט בסין מוגשות כיום בקשות לפטנט רבות. לדוגמא בסין מוגשות כל שנה למעלה ממיליון בקשות לפטנט חדשות. עם העליה בהגשות ומעבר של הבעלות בקניין רוחני למזרח, הרשויות בסין מגדילות את המודעות ואכיפה על קניין רוחני ובפרט פטנטים בכדי להגן על נכסים אלה שבבעלותם.