בפוסט קודם Energy Density התייחסתי לחמש פלטפורמות של טכנולוגיות משבשות אשר כבר כאן ובשלות למימוש תעשייתי, תוך מתן דוגמא לתחום של אגירת אנרגיה שבה חברת טסלה מביאה חדשנות רבה לשווקים.
אלון מאסק, הבעלים ויזם מאחורי חברת טסלה וחברות נוספות כגון space x, דוחף לחדשנות לא רק בטכנולוגיות מתקדמות (היי טק), אלה גם בתחומים של טכנולוגיה מסורתית, שבהם הוא מזהה פוטנציאל לשיפור במוצר ושירות שהחברות שבבעלותו מפתחות.
בחברת space x לדוגמא, אחד השיפורים הראשונים שיזם היה הורדת משקל מרכב המשגרים המיועדים להובלת מטען לרום האטמוספירה ומחוצה לה. הוא ביצע זאת על ידי יישום טכנולוגית ריתוך בחיכוך לגופים הגדולים של המרכב, טכנולוגיה אשר עד אז יושמה בעיקר לחלקים הרבה יותר קטנים.
לאחרונה פורסמה בקשה לפטנט חדשה US20190217380 של חברת טסלה המתייחסת לשיטה חדשה להזרקה של שלדת הרכב כחלק אחד. המבט מעלה אשר נלקח מהבקשה לפטנט מציג את ממדי התבנית וכמה מחלקיו.
בחלק הרקע של הבקשה לפטנט מתואר שעד היום השלדה מיוצרת מחלקים נפרדים אשר אז מרותכים יחדיו בכדי להפיק את שלדת הרכב השלמה, לרוב בעבודה ידנית ולעיתים על ידי רובוטים ייעודיים.
את אולמות הייצור שבהם חלקי השלדה מרותכים יחדיו אני מכיר היטב מתקופת עבודתי ביפן בסוף שנות ה-90, שם שהיתי כנציג הטכני של חברת הזנק אשר הטמיעה בקווי יצור של תעשיית הרכב טכנולוגית ראיה ממוחשבת לסריקה בתלת-ממד.
אחד הפרויקטים היה בהטמעה של טכנולוגיית הסריקה בחברת הרכב מזדה, באזור במפעל שבו פועלים השתמשו ברתכות ענק המשתלשלות מהתקרה בכדי לרתך יחדיו את החלקים של שלדת הרכב.
אני רק יכול להניח שבתעשיית הרכב השמרנית שבה הרכב וצורת היצור שלו לא השתנו רבות במאה שנים האחרונות, אותם רתכות עם עלויות התפעול הגבוהות שלהן עדיין מתפקדות.
אם חברת טסלה אכן תצליח ליישם את הטכנולוגיה המתוארת בבקשה לפטנט, שיפור זה יהווה נדבך נוסף בשיבוש שהם מביאים לתעשיית הרכב השמרנית, אשר נשארת עומדת במקומה בעוד טסלה יוצרת פערים טכנולוגיים רבים אשר ספק אם חברות הרכב הגדולות כבר מסוגלות להדביק.